Задържаха 37 кюрди край Стара Загора

17:52, 14 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 37 кюрди, между малолетни и деца, са задържани край Стара Загора. Районна прокуратура Стара Загора води досъдебно производство срещу шофьор на микробус за подпомагане на 37 лица от кюрдски произход незаконно да преминат в страната, съобщиха от Прокуратурата. 

Започнато е бързо производство срещу 42-годишния Ангел Р. от  Панагюрище, за подпомагане на чужденци да преминават в страната в нарушение на закона - престъпление по чл.281, ал.2, т.1,т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 декември 2015 г. на автомагистрала “Тракия”, в района на Стара Загора, в посока запад към София,  се движел микробус „Рено Мастер“ със софийска регистрация, управляван от криминално проявения Ангел Р.. След подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което бил задържан от патрулиращите полицаи.

При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 37 лица от кюрдски произход,  между които десетина малолетни и непълнолетни деца. Те влезли  в България без документи за самоличност.

Водачът и чуждите граждани са задържани за срок от 24 часа във Второ районно полицейско управление в Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура Стара Загора е извършен оглед на местопроизшествие, претърсване на товарния автомобил и лични обиски на задържаните лица. Разпитват се свидетели и ще бъдат назначени експертизи.

Предстои Ангел Р. да бъде привлечен като обвиняем по чл. 281 от Наказателния кодекс,  че с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага противозаконно подпомага чужди граждани да пребивават или преминават в страната в нарушение на закона като деянието е извършено чрез използване на моторно-превозно средство, извършено по отношение на лице, ненавършило 16-годишна възраст, както и е извършено по отношение на повече от едно лице.   Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. лишаване от свобода и глоба от 5 000 лева до 20 000 лева. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама