Раздадоха ежегодните туристически награди „Дунавски лимес“

18:35, 14 дек 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Раздадоха ежегодните туристически награди „Дунавски лимес“. Това стана на специална церемония в зала „Европа“ на Доходното здание. Кметът Пламен Стоилов лично връчи отличията на водещите фирми, работещи в областта на туризма с плакети и грамоти „Дунавски лимес“.

За трета поредна година общината, съвместно с местната организация на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите, организират конкурса, който събира представителите на туристическия бранш, с цел насърчаване и подобряване на условията за туризъм в града.

Председател на конкурсната комисия беше Вяра Михайлова – управител на туристическа агенция „Ретро“, а в съпътстващата програма се изявиха много талантливи русенски деца, както и илюзионистът Фикси, който предизвика силен интерес в залата.

В първата категория „Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, ориентирана към вътрешния пазар за 2015 г.“, наградата получи „Вени Травел“. „ЕмДжи Травел“ е отличена като „Русенски туроператор, предлагащ комплексни туристически услуги на територията на Община Русе за 2015 г.“. В категорията „Туроператор на 2015 година за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък“ наградата получиха и двете номинирани агенции „Дунав турс хотелс“ и „А.Н. Балкантурс“, за лоялната им конкуренция, партньорство и взаимопомощ.

„Левента“ беше отличен като „Най-добър ресторант в Община Русе за 2015 г.“, а „Теодора Палас“ като най- добър хотелски ресторант. Най-доброто заведение за бързо хранене за тази година е „Пикадили“. „Софа“ грабна наградата за най-добър кафе-бар, а „Канто“ – за нощно заведение.

Хотел „Космополитън“ беше определен като най-добрия хотел в Община Русе. Най-добрите самостоятелни стаи са тези на „Дирон“. За бизнес хотел беше посочен „Сити арт хотел“, а хотел „Одисей“ – като най-добрия семеен хотел.

Журито връчи и специална награда за успешния дебют на хотел „Резиденс хаус“, както и награда за гъвкава концепция в кулинарното предлагане на ресторант „Ню хаус“.

Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите за постигнати отлични резултати в подготовката на туристически кадри и успешно партньорство в сферата на туристическата дейност, беше дадена на Професионална гимназия по туризъм „И. П. Павлов“.

Механа „Боляри“ получи наградата на журито за градска механа с автентична атмосфера и облик, а ресторант „Дон Никола“ - за успешен ресторантски дебют.

Специална награда за дългогодишен и цялостен принос в развитието на обучителния, конферентен, квалификационен и тим билдинг туризъм беше присъдена на туристическа агенция „Дирон“. „Сити хаус“ получи специална награда за иновативен ресторантьорски дебют. Журито посочи хотел „Вега“ като най-оценяван хотел на територията на гр. Русе. Неговите членове също бяха отличени с грамоти за работата си по „Дунавски лимес“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама