Нито един варненски съдия не излезе на протест срещу провалената реформа

18:46, 14 дек 15 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нито един варненски съдия не уважи протеста срещу провалената реформа в правосъдната система. Докато в столицата едни от най-стойностните съдии на държавата протестираха пред Съдебната палата, докато в Пловдив магистратите сториха същото, варненските им колеги решиха да се въздържат от подобни действия, с което изразиха своята мълчалива подкрепа за статуквото.

По-рано репортер на Topnovini.bg отправи питане към пресаташето на Варненския окръжен съд – Елена Кулева, дали в 17:30 часа пред Съдебната палата на площад "Независимост” ще има протестиращи съдии, които искат промяна в правосъдната система. От отговора стана ясно, че варненските магистрати не били наясно с казуса понеже били твърде заети с годишните си отчети. 

Освен това, по думите на Кулева, пред сградата на Съдебната палата нямало достатъчно осветление, за да могат съдиите да разговарят нормално с гражданите. Пак според говорителката, призивът за протест на председателя на ВКС бил валиден само за София. 

В продължение на 20 минути репортер на Topnovini.bg очакваше някой магистрат да излезе пред Съдебната палата, за да изрази честно и открито мнението си по въпроса за съдебната реформа. Всички обаче се изнизаха през задния вход на сградата и потеглиха в тъмното с луксозните си автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама