Само адвокати излязоха в Пловдив в защита на съдебната реформа

20:02, 14 дек 15 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 50 адвокати, стажанти и студенти по право се събраха тази вечер на протест пред Съдебната палата в Пловдив заради неслучилата се реформа в системата.

Призив за това отправи Съюзът на съдиите в България, а на местно ниво юристите бяха приканени от адвокат Стефан Левашки.

Само един съдия, Красимир Лесенски, при това от Районния съд в Пазарджик, беше дошъл на протеста, като с него бяха съпругата му, също юрист, и децата.

"Идеята беше да подкрепим съдии, които искат да са независими. Явно те са намерили зона на комфорт в тази корупционна среда", коментира ситуацията адв.Михаил Екимджиев.

Читави, честни и почтени магистрати трябва да влязат в системата и промените, които искаме, трябва да осигурят това, допълни той. И подчерта, че желанието на протестиращите е да има справедлив процес в разумни срокове.

И други присъстващи адвокати изразиха разочарование от факта, че няма пловдивски съдии сред тях. Протестиращите определиха битката на ексминистъра на правосъдието Христо Иванов като донкихотовска, а подаването на оставка като достойно. Съдебната палата пък бе определена като "бастион на Цацаров".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама