Първи областен управител на ДСБ слиза от поста (обновена)

22:55, 14 дек 15 / Политика 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Сливен Димитър Сяров напуска поста. Това съобщи самият той в своята страница в социалната мрежа Facebook. Сяров е член на националното ръководство на ДСБ подава оставка именно заради решението на “тъмносините” да минат в опозиция на кабинета “Борисов” 2.

“Убеден съм, че в този момент е изключително важно консолидирането ни, в името на целите, които си поставихме и ценностите, които отстояваме. И това наистина трябваше да стане преди да допуснем да бъдем въвлечени в нови неприемливи и невъзможни компромиси. Дойде този момент. Направихме този избор. Избрахме по-трудното решение.

В голямата ни битка за утвърждаването на правовия ред в страната, чрез реформиране на съдебната система, през последната година ние успяхме да наложим тази доскоро неглижирана съзнателно тема от статуквото, като тема номер едно за обществото. Ще продължим да го правим.

Категоричното ни разбиране обаче е, че не можем да прекрачим очерталата се линия на разделение и попътно да се съгласим с несъгласните, да приемем ревизирането на постигнато вече съгласие”, пише той.

От ДСБ е и областният управител на Видин. Той все още не е заявил намеренията си. “Тъмносините” имат и седем заместници на областни управители, а председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) също бе техен член.

"Който си мисли, че може да обвинява ДСБ в партизанщина и келепирджийство, не познава хората в ДСБ. Умишлено, не съм поставял никого пред срокове или под натиск. Защото знам, че решението си истинските политици вземат сами, с отговорност пред съмишлениците и избирателите си. Благодаря ти, Митко!", коментира от своя страна лидерът на "тъмносините" Радан Кънев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама