Конкурс за проектни предложения за 2016 г. на фондация „Русе– град на свободния дух“

06:49, 16 дек 15 25 230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ обявява конкурс за проектни предложения за 2016 г. с основен приоритет финансиране на местни инициативи. През следващата година Фондацията поставя акцент върху подпомагане на широкомащабни събития с високаобществена значимост и добавена стойност за местните общности.

Подкрепа ще получат нестандартни и оригинални идеи в сферата на културата, културно- историческото наследство, изкуството, науката и образованието, в това число неформалното образование, както и младежките дейности и развитието на гражданското общество.

За да бъдат допуснати до участие в конкурсната сесия, проектните идеи трябва: да прилагат новаторски подход към местния контекст, да не са реализирани до момента в Русе и да не са част от традиционния културен календар на града.

Няма да бъдат разглеждани предложения, които са били депозирани в рамките на някоя от предишните конкурсни сесии, обявявани от Фондацията, и не са били одобрени за финансиране.

В конкурса могат да участват културни и образователни институции, неправителствени организации и читалища. Едно от условията към тях е проектната им идея да не е била депозирана с искане за  финансиране от Фондация „Русе – град на свободния дух“ през последните две години.

Максималната продължителност на проектите не трябва да надвишава 10 месеца, а реализацията им обхваща периода 1 март 2016 г. – 31 декември 2016 г.

Крайният срок за подаване на проектните предложения е 17:30 часа на 5 януари 2016 г. Повече информация е публикувана в Насоките за кандидатстване, в сайта на Фондация „Русе- град на свободния дух“ www.free-spirit-city.eu.

През 2016 година Общинска фондация „Русе- град на свободния дух“ ще продължи да подкрепя лица с изявени дарби в рамките на фонд „Лицата на Русе“, като приемът на исканията за подкрепа  ще бъде текущ през цялата година.

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ подкрепя и стимулира дейности, които утвърждават позициите на Русе като град, съчетаващ успешно традиции, новаторство и творчество, в две основни направления:

Подпомагане на лица с изявени дарби от Община Русе чрез Фонд „Лицата на Русе“; Финансиране на местни инициативи. Основните цели на Фондацията са:

Създаване на междусекторни партньорства, които обединяват институции, граждани, културни общности, творци, професионални гилдии, представители на академичните среди, неправителствени организации, бизнес, международни партньори и медии;

Стимулиране на творческия дух на града и утвърждаване на Русе като водещо културно средище в Дунавския регион. Ежегодно Фондацията обявява конкурс за набиране на проектни предложения за финансиране на местни инициативи. В резултат на това, през 2014 и 2015 г. бяха подпомогнати 76 идеи на 58 творчески екипа и организации. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама