Филиал за спешна помощ ще има в Мъглиж

09:38, 16 дек 15 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Филиал за спешна медицинска медицинска помощ ще се изгражда в Мъглиж, съобщи зам.-кметът д-р Душо Гавазов. Той ще бъде вдигнат върху площ от един декар в общинския център.

„Бюджетът на общината е едва 5.5 млн. лв., затова нашият стремеж е максимално да използуваме възможностите на европейските структурни фондове”, обясни д-р Гавазов. Вече се подготвят проекти за кандидастване за финансиране по Програмата за развитие на селските райони.

Първият проект, на стойност около 6 млн. лв., е за отремонтиране на пътна и улична настилка. Разработва се и проект за енергийна ефективност свързан със саниране сградата на Общината. Ще се облагородяват паркови пространства, особено в центъра на Мъглиж.  Да бъде изграден и център за обществена подкрепа за 20 деца със специални образователни потребности, замислят общинарите.

Подготвени са и проекти за около 3 млн. лв., за които ще се иска финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Те са за пълното почистване на дерето в село Ягода, за ремонт на пътя „Ветрен-Ягода”, както и на Мъглиж-Селце.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама