Органите на реда със засилено присъствие и проверки по време на празниците в Шуменско

10:16, 16 дек 15 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районните полицейски управления в Шуменска област  вече са създали организация за засилено присъствие и контрол с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества.

Това съобщават от пресцентъра на МВР в Шумен.

Специални мерки се предприемат за гарантиране безопасността при провеждане на увеселителни прояви с масовото участие на младежи.

Ще се извършват системни проверки и за санкциониране и отстраняване на неправилно паркиралите край заведенията моторни превозни средства, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на заведенията за хранене и развлечение  /ресторанти, клубове, дискотеки, барове,  и др./ и обезпечаване безопасността на движение и за начина за охрана и осъществяване на пропускателния режим в заведенията; спазването на определеният капацитет, работно време и режим на работа; пожарната и аварийна обезопасеност на обектите; спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители и на забраните за продажба на алкохол на малолетни,  непълнолетни лица и на лица във видимо нетрезво състояние и за недопускане на  посетители с оръжие.

Ще се следи за недопускане сервиране на храна и напитки, неотговарящи на санитарно – хигиенните  изисквания и продажба на акцизни стоки без или с неистински бандерол.

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език.  Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват  или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни),  в нарушение на Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Припомняме на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на пиротехнически изделия и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места -  училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт -  включително и в новогодишната нощ. 

Празничната еуфория в навечерието на празниците предизвиква у много хора желание да  употребяват пиротехнически изделия. Трябва да се знае, че те не са невинна играчка, а взривни вещества по смисъла от Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и са поставени под разрешителен режим, контролиран от органите на МВР.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама