Екатерина Захариева е предложена за министър на правосъдието

10:45, 16 дек 15 / Политика 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева официално е предложена за следващ министър на правосъдието. Това стана ясно на днешното заседание на правителството, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Христо Иванов подаде оставка на 9 декември заради промените в Конституцията. 

"Събрахме групите на Реформаторския блок и ГЕРБ, защото винаги съм казвал че трябва да правим така като избираме министри, после проведохме среща с АБВ и Патриотичния фронт и Катя Захариева получи подкрепата на всички", казва премиерът пред министрите.

Той очаква до петък да приключи процедурата по встъпването й в длъжност. 

Междувременно в парламента, където в момента се обсъждат промените в основния закон на трето четене, очакват идването на премиера. Като следваща точка в дневния ред са именно промени в кабинета. 

Началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева е юрист. В периода 2001-2003 е адвокат, от 2007 е директор на правната дирекция в Министерството на околната среда и водите.

Тя е била зам.-министър на регионалното развитие в първия кабинет „Борисов“. Вицепремиер и регионален министър в служебното правителство на Марин Райков. Същата позиция заема и в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Тя е била е главен секретар на президента Росен Плевнелиев, а е началник на кабинета му от 29 май 2013 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама