Възрастна жена от Попово даде 3 хил. лв. на ало измамник

10:48, 16 дек 15 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3000 лева е дала възрастна жена от попово на ало измамник, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище.

На 15 декември около 14 ч неизвестен извършител се обадил по телефона на 83-годишна самотноживееща жена, в резултат на което й е отнел сумата от 3000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство.

От ОД МВР-Търговище отново апелират към жителите на областта да не се доверяват на хора, осъществили контакт с тях по телефона, и под никакъв предлог да не предоставят парични суми на ръка на непознати, представили се за длъжностни лица или за пратеници на техни роднини или близки. Гражданите трябва да знаят, че в такива случаи най-често се касае за опит да бъдат измамени.

От полицията им напомнят, че ако получат подобно телефонно обаждане, те трябва своевременно да се обадят за това на тел. 112, на районния си  полицейски инспектор или в най-близкото поделение на МВР, за да бъдат предприети спешни мерки за пресичане и разкриване на престъплението. Необходимо е също незабавно да наберат лично телефона на близкия си,  за когото се твърди, че е пострадал или който уж им предлага да му свършат някаква услуга, за да се убедят сами дали това твърдение отговаря на действителността.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама