ДПС определи съдебните реформи на реформаторите като едно голямо нищо

11:49, 16 дек 15 / Политика 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС определя съдебните реформи на Реформаторския блок (РБ) като едно голямо нищо. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на движението Лютви Местан, докато четеше декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на София Topnovini.bg.

"Чувам вашия глас, гласът на протестиращите, те казват, че искат истинска независимост на съдията и твърдят, че с това разпределение на квотите тази независимост не се гарантира. След като не мина предложението за съотношението, си подадохте оставката, това означава, че партийният егоизъм се прицелва в отделни персони", обърна се Местан към Христо Иванов и ДСБ.

Според него оставката на Иванов и излизането на ДСБ в опозиция означава, че целта на конституционните поправки не е била радикална съдебна реформа, а да се овладеят части от съдебната власт. "Вие сте целяли да имате своя Филчев, но такъв какъвто си го бяхте планирали лабораторно преди години", обвини той.

ДПС-лидерът обясни, че чрез приетите изменения в основния закон е постигнато възможното. "Отричането на днешното постижение е проява на национален нихилизъм. Ако някой иска по-дълбоки реформи, трябва да прозрем че синонимът е учредяване на ново Велико народно събрание", подчерта Местан. 

Той уточни, че днес  43-то НС се е свършило работата. "Питам за година и половина какво ни предложихте като промени в съдебната система? Едно голямо нищо", подчерта още Лютви Местан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама