"Благотворителността през обектива" показват в Русенската библиотека

12:34, 16 дек 15 / Култура 25 252 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С отворени за чуждата болка сетива ни посрещат фотографиите на Владимир Пеков и Тихомир Рачев от изложбата „Благотворителността през обектива”. Пътуващата експозиция гостува в Регионална библиотека „Любен Каравелов” – Русе, за да представи лицата на хора, които помагат, и на тези, в чиито очи се чете благодарност за получената помощ. Това съобщиха от културния институт днес.

Над 1000 русенци и гости на града бяха докоснати от уловените мигове на милосърдие, състрадание и загриженост към другия. Експозицията бе видяна и от ученици от областите Русе, Силистра и Разград, участници в Регионалното състезание „Евроскола”, организирано от Информационно бюро на Европейския парламент. Младите хора показаха своята съпричастност и ангажираност с каузата благотворителност и запечатаха мига в обща снимка – послание.

Изложбата „Благотворителността през обектива” се реализира по проект на Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България”, като гостуването й в Русе се осъществи с подкрепата на Сдружение „Българо-румънски трансграничен институт по медиация” (БРТИМ).  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама