Радан Кънев: Позицията за Екатерина Захариева ще бъде съобразена с опозиционната ни роля

13:11, 16 дек 15 / Политика 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отсъствието в зала в този момент е силен политически знак. Нашата преценка беше да не участваме в една всеобща договорка за блокиране на промените. Така лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни пред журналисти защо формацията не участва в гласуването на конституционните промени на трето четене.

„Ние имаме едно широко парламентарно обединение против реформите, нещо, което не ни изненадва, макар че е много неприятно за България“, допълни той.

На въпрос за номинацията на Екатерина Захариева за нов правосъден министър Кънев коментира, че най-вероятно официалната позиция на партията ще бъде „съобразена с опозиционната ни роля“.

Той отговори и на упрека на лидера на групата на ГЕРБ в парламента Цветан Цветанов: „Аз не съм партньор на ГЕРБ, така че питайте някой друг дали е комплексиран, тъй като трябва да го търсите сред партньорите, ние не сме партньори на ГЕРБ в това управление. По отношение на репликите на г-н Цветанов и на г-н Местан откъм ДСБ, много високо оценявам факта, че лидерите на двете управляващи партии в този парламент посветиха целите си изказвания на ДСБ, има защо, нормално е да се обърнат към опозицията, която реално ги застрашава, а не към беззъбата група в лявата част на залата“.

Отговорите на Кънев можете да прочетете в рубриката „Мнения“ тук.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама