Колоездачът Мирослав Минчев оглави и десетката на област Разград

13:14, 16 дек 15 / Спорт 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колоездачът Мирослав Минчев оглави и десетката на област Разград. След като бе избран за спортист №1 на община Разград, състезателят на СКК „Спринт” с треньор Денчо Денев бе определен от членовете на Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта и за най-добрия спортист на годината на областта. Тази година Минчев завоюва първо място в дисциплината 1000 метра на републиканско първенство за мъже в Пазарджик, а на европейското първенство в Швейцария остана десети в спринта, участва и в други международни състезания.

Втори в класацията е шахматистът Ивайло Енчев – състезател на ШК „Абритус”, а на трето място се нареди Генади Маринов – състезател по борба на СКБ „Кубадън”  - Лозница.

В класацията на 10-те най-добри спортисти на област Разград са още Владислав Стоянов (футбол), Нурхай Зюлкюф (конен спорт), Константина Борисова (лека атлетика), Цветомир Киров (лека атлетика), Хюсеин Келовлуев (футбол), Аляйдин Карамфилов (борба)  и Тодор Димитров (културизъм).

За отбор на годината на област Разград бе избран мъжкият отбор на ПФК „Лудогорец 1945”. Състезателят по борба на СБК „Агросем” – Острово Алайдин Карамфилов бе определен за най-перспективен млад състезател, а треньор на годината стана Севджан Адем, треньор на националния отбор по борба „Кадетки”.

Награждаването на най-добрите спортисти, отбор, най-перспективен млад състезател и най-добър треньор на годината за област Разград ще се състои на 18 декември от 11.00 ч. на VІІ етаж на Областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама