В пловдивския район "Тракия" стартира проект за самотни възрастни и хора с увреждания

13:26, 16 дек 15 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Договор за спечелен проект по процедура "Независим живот" подписаха днес кметът на район "Тракия" Костадин Димитров и представител на Министерството на труда и социалната политика.

Проектът ще осигури през следващите 2 години грижи за над 50 души с увреждания и грижи за самотните хора над 65 години, живеещи в район "Тракия". Изпълнението му започва още в първите дни на новата 2016 г. За реализирането му ще бъдат назначени 27 служители, които ще получат възможност за нова работа и доходи.

Те ще помагат на хората в нужда за ежедневните им потребности, свързани с хигиена, хранене, почистване на жилището, както ще ги подпомогнат и в социалния им живот като посещения на паркове, клубове на пенсионера, лечебни заведения. Ще бъдат назначени още рехабилитатор и психолог, които ще работят с възползващите се от проекта, в зависимост от техните нужди.

Закупуване на специализиран транспорт, който да осигури възможност за придвижване на хората с увреждания извън техните домове, предвижда още проектът.

"Реализирането на този проект е много важно, защото освен подобряване качеството на живот на тези наши съграждани, той ще им даде възможност за по-пълноценен социален живот", сподели кметът на район "Тракия", Костадин Димитров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама