Захариева приела министерския пост заради съдебната реформа

13:30, 16 дек 15 / Политика 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неслученото в съдебната реформа ще доведе до неслучване на редица други реформи. Едно от нещата, за които винаги се говори тогава, когато искаме по-добър живот, е усещането за справедливост, за привличане на инвестиции и за качеството на съдебната реформа.

Това заяви пред журналисти началникът на президентския кабинет Екатерина Захариева, която е номинирана за овакантения от Христо Иванов пост на правосъден министър.

Попитана защо се е нагърбила с тази отговорност, Захариева отговори, че това е реформата на реформите. Според нея без реални стъпки в нея и без успокояване на разговорите по нея и връщането им на експертно ниво, нищо няма да се случи.

„Приех, защото това е изключително важна реформа и защото получих уверение от всички парламентарни групи, подкрепящи кабинета, че за тях тази реформа също е толкова важна и че ще има реални стъпки за случването ѝ“, обяви тя.

В петък, когато е и последният работен ден на парламента за тази година, ще бъде гласувана оставката на Христо Иванов, както и назначението на Захариева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама