Подобряване на търговските отношения обсъдиха Здравко Димитров и зам.-губернаторът на Санкт Петербург

13:44, 16 дек 15 25 225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Здравко Димитров и заместник-губернаторът на Санкт Петербург Сергей Мовчан обсъдиха възможностите за възобновяване на търговските отношения между двата града.

Това е поредната среща на Димитров в Санкт Петербург, след като вчера разговаря с генералния директор на  ЮНЕСКО Ирина Бокова относно представянето на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година, съобщиха от Областна администрация - Пловдив.

"Интересите от руска страна са в посока на търговията с плодове и зеленчуци, продуктите на българската консервна промишленост, както и към пазара на недвижими имоти. Потенциал има и в развиване на спа туризма у нас", посочи заявил Мовчан, който отговаря за търговско – промишлените взаимоотношения и координира работата на комисиите по индустриална и иновационна политикии по развитие на бизнеса и пазара на Санкт Петербург.

Заместник-губернаторът посочи още, че е много доволен от срещата си със Здравко Димитров и държи да се възобновят двустранните търговски взаимоотношения.

От своя страна областният управител покани Мовчан на посещение с делегация в Пловдив и областта. Очаква се визитата да бъде планувана за пролетта на 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама