Сектор “Пътна полиция” в Шумен възстановява работата по регистрация на автомобили

14:09, 16 дек 15 25 363 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На  18 декември „Пътна полиция” към ОДМВР- Шумен възстановява извършването на административните услуги на пътни превозни средства  по регистрация и пререгистрация.

Ще бъдат извършвани услуги по първоначална регистрация, транзитна регистрация, промяна на номер, прекратяване на регистрация и други.

Предвидено е от декември да се работи с максимално натоварване. Приоритет ще бъдат МПС без налични регистрационни табели. От „Пътна полиция” призовават гражданите с валидни транзитни номера или с постоянни национални табели от други области, да изчакат до края на годината, докато бъде нормализиран процеса по регистрация, но е необходимо  да спазят 14-дневния срок за предоставяне  на копие на договора за придобиване на моторно превозно средство.

От сектора призовават гражданите да представят в подходящ външен вид , с четливи номера на двигател и рама моторните превозни средства за регистрация, което ще облекчи значително работата и ще помогне за по-бързата идентификация на автомобила.

Цената на новите регистрационни табели е  по-ниска от съществуващата до момента , заплащането по Тарифа 4  за таксите, които се събират в системата на МВР по Закона за държавните такси остават непроменени.

Обслужването на граждани започва в 08:30 часа. ОДМВР- Шумен има уверение от фирмата –производител, че няма да има прекъсване за доставка на табелите и работният процес ще продължи нормално.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама