ГЕРБ и ДПС с най-скъпи кампании за местния вот

14:21, 16 дек 15 / Политика 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ГЕРБ и ДПС са с най-скъпите кампании за местните избори през октомври, сочат финансовите отчети, публукувани от Сметната палата.

Най-голямата парламентарно представена партия е изхарчила близо 3,5 млн. лева. ДПС са дали малко под 3 млн. лева. И двете партии нямат нито един дарител.

Кампанията на БСП е струвала малко над 1 млн. лева, но по традиция партията има много дарители. Половин милион лева е струвала кампанията на Патриотичния фронт, а Реформаторският блок е дал по-малко от 280 000 лева за местните избори. 370 000 лева са парите, изхарчени от АБВ. "Атака" е дала 32 000 лева за общинските избори през октомври.

В Сметната палата са представили отчети общо 693 участници в местните избори, а 330 участници не са изпълнили задължението си, предвидено в Изборния кодекс. Сред участниците в изборите 71 са политически партии, от които не са подали отчети 3 политически партии – Движение „Инициатива за Ботевградска община“, „Новите лидери“ и „Солидарност“.

И трите коалиции от партии, участници в изборите, са подали отчетите си – това са „Радикална левица“, „Народен съюз“ и „Реформаторски блок“. По окончателни данни в изборите са участвали 419 местни коалиции. От тях 358 са подали отчетите си, а 61 - не са представили отчети.

От 530 инициативни комитета, участници в изборите, отчети са подали 264, а 266 инициативни комитета не са представили отчети.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама