20 училища от Шуменско получават съвременни образователни комплекти благодарение на “Алкомет” АД

14:59, 16 дек 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
20 училища от Шумен и областта ще получат безплатно съвременни образователни комплекти, разработени по Програма „Фотоникс Експлорър” (Photonics Explorer Рrogramme), проект по Седма рамкова програма на ЕС за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности.

Това съобщиха от Североизточна българско-турска търговско-индустриална камара.

Тържественото връчване на учебните комплекти „Фотоникс Експлорър” / изследовател в областта на светлината/ ще се състои в Актовата зала на ПМГ „Нанчо Попович” на 18 декември от  14,30  часа..

Съвременните образователни комплекти влизат в училищата благодарение на дарението от „Алкомет” АД на „Училищен център за научни изследвания и експерименти” /УЦНИЕ/ към ПМГ „Нанчо Попович”, гр. Шумен.

Проектът е координиран от Университета ''Врийе'' в Брюксел (Vrije Universiteit Brussel), Белгия, и Научния и математически институт ''Лайбниц'' (Leibnitz Institute for Science and Mathematics Education) в Кийл, Германия.

На събитието ще бъде представена пред присъстващите учители, директори и гости накратко същността на програмата и предназначението на комплекта, както и някои експерименти.

След официалната част на събитието ще се проведе обучение с учителите по използване на комплекта. То ще осъществи от УЦНИЕ  като асоцииран партньор на посочената програма.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама