Магистрала „Хемус“ ще е скъпа, защото проектът е сложен

15:22, 16 дек 15 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строежът на магистрала „Хемус“ ще е скъп, защото проектът е сложен, ще отнеме повече от една година. Според Закона за публичните финанси парламентът трябва да разреши на правителството да поеме ангажимента извън бюджета на една година. Това каза пред журналисти след редовното заседание на Министерски съвет министъра на финансите Владислав Горанов.

Коментарът му е по повод офертите на спечелилите конкурса за изпълнение на магистрала „Хемус“, които надвишават почти два пъти прогнозната стойност. 

"На мен ми се иска публичните разходи да се правят по-ефективно, но в случая, доколкото съм информиран, магистралата ще минава през сложни трасета заради зони на "НАТУРА", подчерта Горанов в отговор на въпроса дали предложените цени за изграждане на два лота от магистрала "Хемус" не са много високи.

По думите на финансовия министър проектът е изготвен отдавна от АПИ и е трудно е да бъде променян. Той обясни, че правителството ще осигури аванс за строежа на магистралата, но не се ангажира с точната цена, която ще струва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама