Свалят имунитета на Сидеров по случаите "СКАТ" и "Батак"

15:51, 16 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Свалят депутатския имунитет на лидера на "Атака" Волен Сидеров по случаите "СКАТ" и "Батак". Това решение взеха членовете на временната парламентарна комисия по искането на главния прокурор за възбуждане на наказателно преследване срещу депутата, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Председателят на комисията Димитър Главчев заяви пред журналисти след закритото заседание, че са решили да удовлетворят исканията на главния прокурор за разрешение от парламента да възбуди наказателно преследване срещу Сидеров по два казуса. Единият е свързан с журналистите от СКАТ през 2013, популярен като "Извини се, бе", а другият случката на площада в Батак през 2011 година. 

"Имаше предложение да прекратим разискванията по една от точките и да поканим Волен Сидеров да обясни какво точно се е случило. 8 от колегите счетоха, че той е уведомен", посочи Главчев. Седем пък са били на различно мнение, но така или иначе се е решило, че той няма специално да бъде призован. 

"Сега няма искане за задържане под стража. Единственото такова от главния прокурор и по двата казуса е само за снемане на депутатския имунитет", отбеляза още Димитър Главчев.

Това е третият случай, при който Сидеров се разделя със защитата си. Имунитетът му е свален заради сканадла на варненското летище и заради нахлуването нв НАТФИЗ в изборната нощ. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама