Отрупаха с цветя паметната плоча на д-р Дичев в Онкодиспансера в Бургас (снимки)

16:03, 16 дек 15 25 1045 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки роднини, близки, приятели и колеги поставиха цветя пред новоизградената паметна плоча на д-р Радостин Дичев във фоайето на бургаската Онкология днес. На 20 декември миналата година Бургас се раздели завинаги с един от светилата в онкологичната медицина. Като управител на Комплексен онкологичен център (КОЦ) Бургас д-р Дичев положи изключителни усилия за развитието на здравеопазването не само в морския град, но и в целия регион.

Изграждането на мраморния постамент е дело на инициативния комитет към КОЦ-Бургас. За по-малко от месец колегите на д-р Дичев успяват да съберат над 1800 подписа в подкрепа на идеята. И така до днес, когато барелефът на бургаския онколог посреща на входа всички пациенти на здравното заведение.

„Със своя неизчерпаем професионален ентусиазъм и мениджърски дух д-р Дичев увличаше своите съмишленици, приятели и колеги в осъществяването на своята голяма цел, а именно изграждането на съвременен високотехнологичен онкологичен център в град Бургас. Делото на д-р Дичев е ярък пример за обществена себеотдайност и ще остане в съзнанието на всички нас – пациенти, колеги и граждани най-вече със своята хуманност, защото плодовете на този труд продължават и днес да даряват живот. Ето защо, за нас, не бе трудно да съберем в рамките на близо месец над 1800 в подкрепа на инициативата за поставяне на паметна плоча в новата онкологична поликлиника – една от осъществените мечти на нашия достоен съгражданин. Нека позитивните примери не се забравят, и да се надграждат, защото те са това, което движи едно общество напред”, прочете представител на инициативния комитет.

Цветя и венец под паметната плоча на д-р Дичев положиха още кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по финансите Красимир Стойчев и шефът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Инициативният комитет поднесе благодарности към екипа на Николов – г-жа Георгиева и г-н Дубаров, чийто проект е паметната плоча, както и към г-н Стоянов, осъществил художественото изпълнение.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама