Прокуратурата в Плевен повдигна обвинение на самозван ел.техник за убийство по непредпазливост

16:09, 16 дек 15 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура - Плевен внесе обвинителен акт срещу самозван електротехник, причинил смъртта на жена по непредпазливост. Причината за трагедията е, че той се заел да поправя електрическо табло, без да притежава необходимите познания, умения и квалификация.

Обвинението срещу Тихомир Ц. е за това, че на 07.02.2015г. в с. Козар Белене, общ. Левски, в жилища на негови съседи, поради незнание на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – изграждане и реконструкция на електрически мрежи, която той нямал право да упражнява, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000V, извършил ремонтни дейности по електрическото табло и поради недостатъчни знания, извършил размяна на фазовия и нулевия проводник, което довело до промяна на местата за подаване на ток към бойлера.

С действията си по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Ц., която при влизане в банята попаднала под токово напрежение. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама