Първи ревюта на новите „Междузвездни войни“: Магията се върна (видео)

16:14, 16 дек 15 / Свят 25 203 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Магията се върна, „триумф“, „класика“, „по-възрастните ще плачат от носталгия“. Това пишат западните медии в първите си ревюта на дългоочаквания Епизод VII “Междузвездни войни: Силата се пробужда”, чиято премиера в САЩ и Великобритания бе вчера, а в България тръгва по кината в полунощ на 18 декември. 

„Ще чуете гигантска въздишка на колективно облекчение от поколения фенове на „Междузвездни войни“ - от малки деца до техните баби и дядовци, които са спокойни, че Силата е все още със сагата“, пише The Washington Post. 

Кинокритикът на The Times Кейт Муир коментира, че по-възрастните ще се разплачат от носталгия, защото този филм е класика. 

Роби Колин от The Telegraph признава, че е плакал три пъти и отбелязва, че режисьорът и екипът му „са взели един леко поочукан франчайз и е възстановил усещането за магия и мит“.

„Силно очакваният блокбъстър на Джей Джей Ейбръмс носи прилив на енергия, топлина и вълнение в най-големия франчайз в историята на киното“, пише списание Variety. 

Матю Панцарино от сайта Tech Crunch отбелязва, че възродените „Междузвездни войни“ напомня силно на стилистиката на първите два епизода: „Нова надежда“ и „Империята отвръща на удара“, но не прекалява с носталгията, за да не отблъсне по-младите фенове, които са се запознали със сагата първо с епизоди 1, 2 и 3, които се появиха в периода 1999-2005. „„Силата се пробужда“ някак си успява да бъде свеж, макар и носталгичен, но свежестта не е прекалено иновативна. И въпреки това, се получава“, коментира Панцарино.

Ричард Лоусън от Vanity Fair отбелязва, че филмът е чудесен и от него е изчезнала лъскавината на „предхождащите“ епизоди, които е най-добре да бъдат забравени. „Джей Джей Ейбръмс и сценаристите ни върнаха в духа на любимата ни оригинална трилогия, захвърляйки твърде изобилните дигитални ефекти и политически дебати, чистия дух на приключението и учудването“, пише Лоусън и добавя, че заедно с хубавите неща от оригиналните три епизода, Ейбръмс разширява света на „Междузвездни войни“ по смел и естествен начин. „Благодарете на Йода за това“, пише авторът.

„Oт завръщането на Джедаите“ насам, изглеждаше сякаш всичко хубаво в „Междузвездни войни“ ще остане само в спомените ни. Трите скапани „предхождащи“ епизода и зле замислените „специални издания“ на оригиналните филми само развалиха наследството. Книгите и комиксите, които пълнеха цели рафтове в книжарниците, продължиха историята, но бяха празни калории. И „Лего“ не помогна (Е, може би помогна малко)“, пише Wired. “Но ето, че (режисьорът) Джей Джей Ейбръмс и Съпротивата долитат на помощ. Истинските „Междузвездни войни“ се върнаха. Силата е с тях.”

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама