Подписват договор за обезопасяване на ската в Провадия

16:29, 16 дек 15 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
При пороен дъжд скалните маси, които в събота се срутиха от ската в Провадия, могат да се приплъзнат и да затрупат къщите по улица "Цанко Церковски”. Това заяви пред Topnovini.bg кметът на града Филчо Филев.

Всички хора от застрашените постройки са евакуирани и няма опасност за тях. Замерванията на служители от Геозащита са показали, че скалните късове са с по-големи размери от първоначалните съобщения. Става въпрос за около 400 тона камъни. Пет камъка с общо тегло 200 кубика вече са паднали от ската и са за доразрушаване. Те се намират в близост до къщите. Още една 200-тонна скала, която едва се крепи върху скалния венец, трябва да се обезопаси, след това да се разруши, уточни градоначалникът.

Все още не е ясно по какъв точно начин ще се действа. Това ще се разбере при подписването на договора с избраната фирма.

На 12 декември вечерта скална маса се откъсна от ската в Провадия. Това наложи евакуирането на 26 човека от 14 къщи. Всички са настанени при роднини или приемната на община Провадия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама