Наградиха за постижения световен и европейски шампион от Карлово

16:44, 16 дек 15 / Спорт 25 382 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За постигнати високи спортни постижения днес бе награден Тодор Капашиков от Карлово, световен и европейски шампион по вдигане от "Лег" в дисциплината "Силов трибой".

Той получи портрет на Васил Левски и грамота от кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов на специално организирана пресконференция.

Тази година Тодор Капашиков спечели първо място на Световното първенство в Порто – Португалия, в дисциплината "Лег" - 290 кг с екипировка, и първо място в същата дисциплина на Европейското първенство в Рига – Латвия, с постижение от 292 кг.

"За мен най-голямата награда беше приятелската прегръдка от моите конкуренти на състезанието в Латвия", изрази своята емоция пред всички спортистът.

"Това е едно голямо постижение, свързано с волята и духа на българина, само тяхното съчетание може да даде силата и увереността, с които могат да бъдат достигнати такива високи резултати", каза зам.-кметът Антон Минев и пожела на състезателя успех на предстоящото Европейско първенство в Англия през 2016 г.

Тодор Капашиков е от Карлово, състезател на СК "Флекс", многократен републикански шампион по вдигане от "Лег" и "Силов трибой". Състезателят и неговият треньор Румен Христов благодариха на д-р Кабаиванов за помощта и подкрепата, които са получили от него, за да участват в тези престижни състезания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама