Среща по въпросите на корабоплаването в общия българо-румънски участък на Дунав се проведе в АППД

16:49, 16 дек 15 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев участва в тристранна среща между държавния секретар на Министерството на транспорта на Румъния Мариус Хумелнику и координатора по политиките на Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ към Европейската комисия Чезаре Бернабей.

На срещата бяха представени резултатите от дейността на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ (ИАППД) и на АФДЖ-Галац (Речна администрация за Долен Дунав, Галац) за осигуряване на необходимите условия за корабоплаването в общия участък по р. Дунав през изтичащата година.

В рамките на събитието бяха обсъдени мерките, които ще бъдат предприети от двете страни за осигуряване на приемливи условия за корабоплаването не само през следващата година, но и в средносрочен план, както и съвместните проекти с участието на България и Румъния, които се съфинансират от Европейския съюз.

Домакин на провелата се днес в Русе последна за 2015 г. тристранна среща по въпросите на корабоплаването в общия българо-румънски участък от р. Дунав беше изпълнителният директор на ИАППД Павлин Цонев. От българска страна присъстваха още: изпълнителният директор на ИА „Морска Администрация“ Живко Петров, заместник-председателят на УС на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Владимир Тодоров, генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов, заместник-генералният директор на ДП „Национална компания Железопътна инфраструктура“ Христо Алексиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама