Гражданско обединение за Сливен организира протест срещу драстичното вдигане на данъците

17:17, 16 дек 15 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданско обединение за Сливен (ГОС) организира граждански протест на 18 декември, петък от 8. 30 ч. пред общината по времето, когато общинският съвет ще гласува предложението на кмета Стефан Радев за вдигане на данък сгради от 1, 9 на 3, 2 промила върху данъчната оценка и вдигането на данък МПС. ГОС кани и представители на партии и сдружения несъгласни с драстичното увеличение на тежестта върху граждани, но без партийни знамена и говорене.

„Не сме доволни от отговора на кмета и администрацията до нас и депутата Петър Петров на нашето отворено писмо (прилагаме сканирано копие от отговора). Между другото в отговора на питането дали се събира данък от циганското гето, се казва, че не е правен анализ по квартали. Не смятаме, че първото действие на новото управление трябваше да бъде да прехвърли на гражданите товара от натрупаните дългове на предишни управления. Местните управляващи не бяха заложили в предизборната си програма вдигане на данъци и на практика излъгаха хората.

 Предложихме да бъдат потърсени начини за повече приходи в бюджета, като например събиране на такси от синя зона, решаване веднъж завинаги въпроса с незаконните гаражи и събиране на дори и минимални наеми, преглед на концесиите и оптимизиране на събираемостта по тях, преглед на отдадените и неотдадените, но ползващи се водоеми общинска собственост и разширяване на възможностите за приходи от тях и други начини и способи за пълнене на бюджета и др.

Граждани на Сливен нека покажем, че не сме овце да ни стрижат! Призоваваме общинските съветници да не приемат предложението, но предложението за намаляване на техните заплати е стъпка във вярната посока”, обяви председателят на ГОС Йордан Чолаков.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама