Ивайло Дражев излезе от затвора и поиска да строи спортния комплекс в „Славейков”

17:17, 16 дек 15 25 560 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Известният от близкото минало спортен деятел Ивайло Дражев се завърна в обществения живот на Бургас с гръм и трясък. Само преди няколко месеца скандалният бивш президент на футболен клуб "Черноморец" беше предсрочно освободен от затвора, където излежаваше присъда от 7 години за причинена смърт на пътя.

Дражев беше президент на ФК "Черноморец" в периода 2000-2005 година. През това време той беше и концесионер на стадион "Черноморец". Бизнесменът водеше дълги съдебни спорове срещу отнемането на концесията му през 2005 година.

Броени часове преди сесията на Общинския съвет в Бургас Дражев напомни за себе си, като разпрати писмо до всички бургаски медии, в което заявява твърда готовност да построи спортния комплекс в „Славейков”. Само така Общината щяла да спести цели 9 млн. лева.

Зад предложението на видния общественик стои консорциум от няколко фирми: „ХК Черноморец БС” ЕАД, „Интрейд инжениринг” АД, ПФК „Нефтохимик” АД, ПФК “Черноморец 1919” ЕАД,  ПСФК “Черноморец Бургас”АД, „Благоустройствени строежи” АД, „Интрейд спорт” ООД.

Публикуваме цялото писмо без редакторска намеса:

Във връзка с инвестиционните намерения на Община Бургас по изграждане на спортно-развлекателен комплекс в ж.к. „Славейков” гр. Бургас (бивш плувен комплекс) за нуждите на бургаските аматьорски школи по различни видове спорт и с оглед натрупания от представените по-горе юридически лица опит в изграждането и поддържането на спортни бази и предоставянето на подрастващите на отлични условия за спортно-възстановителна дейност имаме удоволствието да Ви направим неотменимо офертно предложение за публично-частно партньорство по проектиране, изграждане и експлоатация по предварително съгласуван с Вас архитектурен проект на спортно-розвлекателен център при много по-изгодни финансови параметри и солидарно разпределена финансова тежест и отговорност по възстановяване на инвестицията с преобладаваща мажоритарна собственост на Община Бургас с 51 % от проекта и миноритарно участие на Консорциума в размер на 49 %, но не по-малко от 4,9 млн. лева от общата стойност на проекта и не повече от 5,1 млн. лева като солидарно участие на Община Бургас във финансирането на СМР и оборудване на комплекса.

Срокът, който предлагаме за проектиране, изграждане и пуск на съоръженията, е в размер на 21 календарни месеца.

Като гаранция за добро изпълнение от страна на частния инвеститор сме готови да предоставим стандартно гаранционно писмо до размера на дяловото участие на Консорциума плюс допълнителни 30 %, необходими за издръжка, разходи и консумативи на спортните съоръжения през първоначалния 7-годишен период, през който евентуалните приходи не биха могли да покрият първоначалната инвестиция и следва да бъдат допълнително дофинансирани.

Определянето на цените и услугите по отношение използването на съоръженията от всички!!! спортни клубове (ДЮШ) при реципрочна равнопоставеност по график сме готови да предоставим като допълнение към настоящото на вниманието на Общинския съвет за одобрение.

По повод желанието на професионалните клубове за ползване на съответните съоръжения, то те също биха могли да ги ползват при различно от облекчените за аматьорските клубове условия и цени.

Консорциума предварително декларира съгласие, цените за използването на съоръженията  да бъдат утвърдени с изрична санкция на Общински съвет Бургас по предложение на съвместния проект.

В заключение, считаме, че финансовите параметри на предложеното по-горе публично-частно партньорство са в пъти по-изгодни от първоначално обявените намерения за разходване на публични или привлечени средства, които биха обременили общинския бюджет, като сме готови да предоставим всякаква допълнителна информация по издръжка на инвестицията и възстановяването й.

Подробности за финансовите разчети на офертата може да видите в прикачения файл.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама