Разгледаха първия конкретен казус на дете в риск в Сливен

17:49, 16 дек 15 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първият конкретен казус на дете в риск бе разгледан на заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация. Заседанието беше свикано по искане на Марлена Данева – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Сливен.

Участваха заместник областните управители Веска Вълчева и Камен Костов, Елена Петкова - експерт „Детски политики“ към „Надежда и домове за децата - клон България” и членовете на координационния механизъм. На заседанието беше поканен и кметът на населеното място, на територията на което е конкретният случай.

Социалният работник, занимаващ се с казуса, представи подробно случая на детето. След като бяха изслушани присъстващите, беше решено да се предприемат конкретни действия от страна на институциите, участници в механизма, съгласно техните компетенции, така че детето да бъде отглеждано в семейна среда при подходящи условия.

Областният координационен механизъм по деинституционализация е сформиран на 04.06.2015 г. с подкрепата на организация „Надежда и домове за децата – клон България”. Председателства се от областния управител. Дейността му цели да се осигури ефективно взаимодействие между заинтересованите институции и организации при решаване на конкретни казуси и подкрепа на семейства и деца в риск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама