Валери Симеонов нарече протестиращите “лумпени”

20:08, 16 дек 15 / Политика 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на “Патриотичния фронт” и лидер на НФСБ Валери Симеонов сравни протестиращите срещу орязаната съдена реформа с хора, които по нищо не се различавали от “лумпените, които подкрепят “Атака”.

Той обвини протестиращите, че “се смятат за единствени носители на прогреса и се държат като глезени деца, които в един момент започват да вършат глупости”. В ролята на глезения баща пък бил премиерът Бойко Борисов, който се държал по този начин през последната година.

В ефира на БНТ Симеонов заяви, че протестиращи и подкрепящите ги създавали изкуствен шум, за да се убеди обществото, че само някои са бели лястовици и ако не се приеме тяхната теза, всички са против еволюцията. "Шумът се създава съвсем умишлено, защото трябва да се внуши на цялото общество, че тези, които не приемат хрумката на няколко човека, за това, че ако не се приеме тяхната теза и конкретно предложение от квотата, от която няма смисъл, значи тогава всички са против прогреса и еволюцията. Това е сталинистко", заключи Симеонов и сравни протестиращите с хунвейбините.

В отговор на въпрос той разясни и защо, както вече по-рано беше заявено, Патриотите ще гласуват с "въздържал се" в петък, когато кандидатурата на Екатерина Захариева за министър на правосъдието бъде подложена на гласуване в пленарна зала. Причината за това била, че Захариева идвала от кръга на "президента, от кръга "Капитал".

По-рано в ефира на бТВ Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и също съпредседател на “Патриотите” посочи, че колегите му биха подкрепили избора на Захариева в желанието им да се разреши "тази министерска криза".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама