С огън и лед започна „Русе Айс Фест 2015“ (Снимки)

22:11, 16 дек 15 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На източната алея до централната градина тази вечер със специална церемония започна второто издание на „Ruse Ice Fest 2015”. Началото беше поставено от кмета Пламен Стоилов, който, вече по традиция, постави официалния старт на атрактивното състезание.

Събралата се публика видя на сцената изпълнения на талантливите деца от форклорен ансамбъл „Здравец“ към Общинския детски център за култура и изкуство, а огненото шоу на „Дивинитас“ събра разхождащите се в района на фестивала хора в плътен шпалир, а вниманието им беше неотклонно приковано от огнените атракции. След това започна концерта на любимката на българската публика Дивна, която изнесе концерт за своите съграждани.

Една от най-големите атракции и тази година е леденият бар, който е направен от 40 блока лед с общо тегло 5 тона. Той беше изработен за два дни от Ирина Тафлевская и Руслан Коровков с помощта на техните асистенти. Тази година той светеше в различни цветове и също като миналата предплагаше шотове в ледени чаши. През 2015 г. те са със 100 повече в сравнение с 2014 г. – 300 на брой.

По време на фестивала, започвайки ооще от тази вечер, шестима майстори на леден карвинг от шест държави ще се състезават в следващите дни на тема „Русе – в мечти от лед“: Натали Чистякова – Франция, Ференц Моностори – Унгария, Андрей Важинский – Украйна, Агнес Рудзите – Латвия, Владимир Блудник – Полша, Виктор Царски – България. Двама консултанти ще сътворят световните символи Айфеловата кула, Тадж Махал, Сфинкса от Египет и фигури на великденските острови.

За международния фестивал на ледени фигури „Русе Айс Фест`2015“ бяха произведени 110 ледени блока с общо тегло близо 14 тона, които бяха специално съхранени и транспортирани до Русе.

Връчването на наградите на изявените творци ще е на 19 декември, от 12 часа. Международният фестивал на ледени склуптури ще продължи до 23 декември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама