Съдът пусна под гаранция митничарите, обвинени във взимане на подкупи

07:33, 17 дек 15 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът пусна под гаранция 14-те митнически служители, обвинени в участие в престъпна група за взимане на подкупи. Искането на прокуратурата за задържане под стража на митничарите не беше уважено, защото според съда няма опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление.

Митничарите, които бяха задържани на ГТПП „Капитан Андреево“, са общо 33-ма. При акцията на ГДБОП бяха намерени 150 хил. лв., за които се смята, че са получени като подкупи за пропускането на автомобили, пренасящи акцизни стоки. Държавното обвинение искаше арест за всички задържани. По малко от половината обаче бяха подведени под съдебна отговорност.

Съдът постанови и различен размер на гаранциите на обвиняемите, според степента на съпричастност към престъплението, като сумите варират между 5000 лв. и 20 000 лв. На обвиняемите Атанас Стойчев, Цветомир Петров, Атанас Чолаков, Георги Грамелов, Димитър Костов, Стефан Крумов, Коста Костадинов и Антон Стефанов съдът наложи гаранция в размер на 10 000 лева.

В размер на 5 000 лева е паричната гаранция на обвиняемите Петко Айръков и Димитър Лилянов.

Така след акцията, в ареста не остана никой. Първо прокуратурата освоби една част от митничарите без да им повдига обвинения, на други определи парична гаранция, а останалите пък са освободени от съда под парична гаранция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама