15 години „Спортист на годината Велико Търново“

07:48, 17 дек 15 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началото на анкетата и годишните награди „Спортист на годината Велико Търново“ е поставено през 2000 година.

Тогава спортните журналисти Петко Павлов и Анатоли Петров прокарват идеята, да се определи най -добрия спортист на Велико Търново, той да бъде удостоен с награда и ритуала да се превърне в традиция.

Първоначално избора е извършван в рамките на редакцията на две от медиите във Велико Търново. В последствие в Община Велико Търново се сформира фонд "Спортист на годината" с което е поставено началото на сътрудничеството между журналисти и Община Велико Търново.

През 2006 година се обявява награда в още една категория "Юноши и девойки", а през 2008 се ражда и приза 'Треньор на годината". Години наред премираните състезатели получаваха своите награди в скромна среда в една от залите на Община Велико Търново.

Статуетки и първа официална церемония в Ритуална зала за първи път се състои през 2012 година. През 2013 година за първи път с решение на Великотърновски общински съвет се приемат и първите правила, които са актуални и днес за реда и определяне на Спортист на годината в Община Велико Търново, като по този начин самото гласуване и избор стават напълно обективни и безпристрастни. 

За първи път церемонията по удостояването с призовете „Спортист на годината велико Търново“ ще бъде доста по-тържествена и мащабна и ще се състои в голяма зала на Община Велико Търново  на 18.12.2015г. от 10.00ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама