Вдигане на данъци и вземане на 13 млн. лв. заем решава днес Общинският съвет в Бургас

07:51, 17 дек 15 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шесто поред заседание ще проведе днес новосформираният Общински съвет в Бургас. Дневният ред включва 37 докладни записки, като няколко от тях се очаква да предизвикат спорове между управляващи и опозиция.

Още първата точка от дневния ред е за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. Предложението на кмета Димитър Николов е да са повиши данък сгради от 1,45 на 1,65 промила. Друго предложение е да са увеличи глобата за неправомерно паркиране в „синята зона“ от 15 на 25 лв.

Сред важните точки е и предложението за вземане на кредит от 13 млн. лв. с ДДС, с които да се финансира изграждането на спортен комплекс със закрит басейн и игрище в к-с „Славейков”. Кметът предлага максималният размер на заема да бъде 90 % от инвестицията.

Директорът на бургаската Онкология д-р Христо Дечев иска одобрението на общинските съветници за ремонт на помещение за втори компютър томограф за нуждите на съществуващия и предстоящ за закупуване на линейни ускорители и на компютър томограф.

По време на сесията ще се обсъжда и възможността за отпускане на средства за ремонта на Природонаучния музей, чиято сграда е в критично състояние.

Последната точка от дневния ред е за одобрение за провеждането на спортно състезание по бягане и колоездене на 17 януари 2016 г. (в навечерието на Атанасовден) и заплащане на такси към Европейския съюз във връзка с организиране и провеждане на Европейско първенство по триатлон мъже/жени до 23 години в Бургас в дните между 17 и 19 юни следващата година.

Какво ще решат общинските съветници, следете на burgas.topnovini.bg!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама