Каракачанов: Предлагат Екатерина Захариева за министър, за да не се "клати лодката"

08:08, 17 дек 15 / Политика 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С предложението на Екатерина Захариева за правосъден министър премиера Бойко Борисов се стреми „да не разклати лодката“ в управлението. Това коментира депутатът от ВМРО Красимир Каракачанов в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Екатерина Захариева определено е човек на президента Плевнелиев. Може би не иска да нарушава статуквото, да „клати лодката“. Христо Иванов също беше човек на президента. По този начин не предизвикваш реформаторите, не предизвикваш никого“, каза Каракачанов.

Депутатът от ВМРО коментира лаконично действията на лидера на ДСБ Радан Кънев и решението му да оттегли подкрепата си към правителството след оставката на Христо Иванов. Според Каракачанов това е добре премислен ход.

„Така е преценил, така е направил Радан Кънев. Според мен той много добре знаеше какво ще стане и си е подготвил политическите ходове“, заяви Каракачанов.

Депутатът заяви и позицията на ВМРО по отношение на политиките на Турция и посещението на премиера Ахмед Давутоглу в София.

„Темата за Давутоглу не може да се пренебрегне, защото Турция води една агресивна политика. Позицията на ВМРО е, че не трябва да си затваряме очите за политиката на Турия. Трябва да сме наясно, че за постигането на своите цели Турция е готова на всичко. Случая с руския самолет беше абсолютна провокация“, заяви Каракачанов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама