В Плевен се състоя церемония по връчване на годишните награди за журналистика „Северно ехо“

09:54, 17 дек 15 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Традиционната церемония по връчване на годишните награди за журналистика се състоя вчера в пресклуба на БТА в Плевен. На събитието присъстваха областният управител Ралица Добрева, кметът Георг Спартански и председателят на общинския съвет Мартин Митев. За доброто настроение на гостите се погрижиха китаристите от музикалното училище Денис Симов и Симеон Банков.

В началото присъстващите уважиха паметта на дългогодишния кореспондент на БНР Цецка Николова, която ни напусна през месец октомври след тежко и продължително боледуване.

Церемонията продължи с обръщение на председателя на Дружеството на журналистите в Плевен Иван Илиев, който пожела на всички колеги да бъдат толерантни и въпреки всичко да намират и по малко време за близките си. Председателят изрази надежда, че плевенският бизнес ще осъзнае необходимостта от медиите и ще се „отвори“ за бранша.

„Имаме нужда от тази подкрепа, защото нашият труд не е за лично удоволствие, а за общественото благо“, каза Иван Илиев.

Елина Кюркчиева бе избрана за „Репортер на годината“ след проведено гласуване. Наградата бе връчена от председателя на местния парламент Мартин Митев, който също благодари на журналистите за самоотвержения им труд през отминаващата година.

Новата награда „Фото око“ бе присъдена на оператора Венелин Кръстев, който получи приза си от председателя на СБЖ в Плевен. Иван Илиев подчерта, че е доволен от избора в този раздел, тъй като Венелин не само е изцяло отдаден на професията си, но и в свободното си време обучава млади фотографи.

„ПиАр на 2015“ стана Светлана Костадинова от пресцентъра на община Плевен. Наградата й бе връчена от областния управител Ралица Добрева, която също произнесе приветствено слово към журналистите.

Специално внимание присъстващите обърнаха на наградата „Кауза на годината“, която с единодушно решение получи колежката Емилия Карабулева, която е и регионален координатор на Фондация „Безопасни улици от Валя“. Призът бе връчен от кмета Георг Спартански.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама