Хванаха осем пияни шофьори по пътищата в Търговищко в акция на “TISPOL”

10:54, 17 дек 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
290 водачи на моторни превозни средства са проверени по време на полицейска операция за установяване на употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества в Търговищко, информираха от Областната дирекция на МВР. Хванати са 8 пияни шофьори.

В два от случаите водачите са били задържани и срещу тях е образувано бързо производство, защото са управлявали превозното средство с концентрация на алкохол над 1,2 промила. Другите 6 шофьори са получили актове за установяване на административно нарушение.

По време на проведената акция пътните полицаи са установили по пътищата в областта ни 6-тима водачи, които управляват превозно средства без сключена задължителна застраховка “Гражданска отговорност”, на които са съставени актове по Кодекса за застраховането. Констатиран е и един случай на използване на контролни знаци, предназначени за друго моторно превозно средство, по който е образувано бързо производство по Наказателния кодекс.

Полицейската операция бе организирана от европейската мрежа на службите на “Пътна полиция “ –TISPOL, във всички страни-членки на организацията, припомниха от полицията.  Статистиката сочи, че употребата на алкохол, наркотични и упойващи вещества е една от основните причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви и ранени, като същевременно се наблюдава тенденция за увеличаване на установения брой водачи, управляващи автомобили под въздействието на тези вещества.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама