Зеленогорски не очаква избори 2 в 1 догодина

12:13, 17 дек 15 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Коалицията е стабилна и обществото очаква стабилност и не виждам причина за предсрочни парламентарни избори съвместно с президентските догодина. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски във връзка с прогнозата на лидера на ДПС Лютви Местан, че догодина ни очакват избори 2 в 1.

По думите на реформатора в началото на другата седмица парламентарните групи на ГЕРБ и Реформаторския блок ще подпишат анекс към коалиционното споразумение. Чрез него щели да продължат усилията си за основните неща, за които са говорили през тази една година от управлението.

„Най-важното е, че новият министър на правосъдието ще трябва да ни даде гаранции, че в 6-месечен период ще направи необходимото за бързи промени в Закона за съдебната власт, процесуалните закони и Наказателния кодекс“, обяви Зеленогорски.

Той каза също, че в анекса ще има рамка, която да даде сериозни импулси за взаимодействието на реформаторите с ГЕРБ.

Според депутата опозицията се притеснява от преподписването на споразумението между ГЕРБ и Реформаторския блок, защото то ще гарантира бърза съдебна реформа.

„Идеята на опозицията е да блокира реформите с вещаене на нови избори и дестабилизация“, убеден е Найден Зеленогорски, като допълни, че по анекса работят и колегите му от ДСБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама