Пътят Русе– Дулово е сред приоритетните отсечки за ремонт по "Региони в растеж"

13:19, 17 дек 15 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пътят Русе – Кубрат – Исперих – Дулово е един от 24 приоритетни отсечки в списъка на Агенция „Пътна инфраструктура“, които ще бъдат ремонтирани по ОП „Региони в растеж“, съобщават от ОИЦ Русе. Част от него е опасният участък, който минава през Червена вода. Определеното за ремонт трасе е 46,7 км. и минава през областите Русе и Разград.

Вчера Управляващият орган на програмата обяви процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос „Регионална пътна инфраструктура“. Нейната цел е подобряване на свързаността и достъпността до TEN-T мрежата. Конкретен бенефициент е Агенция „Пътна инфраструктура“, а общият бюджет възлиза на над 380 млн. лева.

Мярката ще подкрепя изпълнението на строителство, реконструкция и рехабилитация на първокласни, второкласни и третокласни пътища, осигуряващи връзка и достъп до TEN-T мрежата, обслужване на вътрешнорегионални връзки между градовете и осигуряване на възможности за развитие на техния специфичен икономически потенциал, извън Трансевропейската транспортна мрежа.

По процедурата ще се подкрепят също инженерни решения за зелена инфраструктура – препятстващи и насочващи съоръжения, шумозаглушителни екостени, огради, насипни рампи, откоси; вертикална сигнализация - пътни знаци, светлини, отразители устройства, конструктивни съоръжения за пресичане под и над инфраструктурата - еко-надлези за диви животни, ландшафтен тунел, канали и водостоци, тунели за земноводни и дребни животни и др.

АПИ ще кандидатства с готови технически или работни проекти, за всяка пътна отсечка предложенията ще се подават, когато проектите са готови.  До 30 септември 2016 г. бенефициентът е длъжен да подаде проектни предложения в размер на минимум 50% от бюджета по настоящата процедура. Крайният срок за кандидатстване обаче е 30 април 2017 година, съобщават още от ОИЦ Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама