Съдът отложи отново делото срещу Сидеров за летище "Варна"

13:20, 17 дек 15 / Политика 25 257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският градски съд (СГС) отложи делото срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров за инцидента на летище „Варна“ за 19 януари. Причината е, че в съда не се яви един от свидетелите по него. 

Преди това съдът разпита няколко свидетели, сред които беше и бившият съпартиец на Сидеров – Гален Монев. Той подробно разказа и пред медиите какво се е случило, като обясни, че Сидеров е започнал с питиетата още преди да се качи на самолета за Варна.

„Още с пристигането си на летището в София Волен Сидеров си поръча водка с доматен сок, поръча и за Десислав Чуколов”, заяви Монев.

Той разказа, че след като се качили в самолета, Волен Сидеров и Десислав Чуколов продължили да пият уиски. След като френският дипломат Стефани Дюмортие направила забележка на Сидеров, той я обвинил в тероризъм, взел ѝ паспорта, а Чуколов снимал. Следващият проблем възникнал в автобуса на слизане от самолета, когато един от пътниците – Димитър Бахнев, направил забележка на Сидеров, че се държи просташки.

„Удари не съм видял, бутане – да. Чух обидни думи от страна на Димитър Бахнев. Той каза, че Сидеров се държи просташки. Сидеров попита на него ли говори. Последва нецензурна дума от страна на Бахнев. Не бих казал, че са вилняли. По-скоро имаше едни хора, които спорят“, каза Монев. Той добави, че не е видял депутата да удря полицай на летището, както твърди обвинението.

Лидерът на „Атака“ коментира заседанието и показанията на свидетелите като „полицейска диктовка“.

„Има свидетели от самолета, които в 2 ч. през нощта отиват да ги вземат от дома им, все едно е станал терористичен акт. Това е абсурдно и говори за полицейска поръчка. Има свидетели, които казват, че не са си прочели протокола. Твърдя, че тогава през нощта е бързано да се съберат показания, които са ме уличат. Прокуратурата сега действа незаконно, както и онази вечер. Тогава прокуратурата излезе с готови показания, които не само са недоказани, но и хората, които са дали показания не могат да си ги спомнят. Това е полицейска диктовка“, заяви Сидеров.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама