Патриотите се разминаха: ВМРО ще подкрепя Захариева, НФСБ се въздържат

13:34, 17 дек 15 / Политика 25 285 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарната група на Патриотичния фронт (ПФ) е разединена в позицията си относно номинацията на Екатерина Захариева за правосъден министър. Това съобщи съпредседателят на коалицията Валери Симеонов след срещата на групата със Захариева.

Лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов обяви, че деветима от депутатите им ще гласуват със „за“ Екатерина Захариева, а 7 ще се въздържат. Утре Народното събрание ще гласува оставката на досегашния правосъден министър Христо Иванов, както и номинацията на Захариева за овакантения пост.

„Зададохме някои неудобни въпроси от гледна точка на биография и едни строежи на брега на Черно море в местността на Червенка. Не останахме доволни от отговорите“, обяви Симеонов.

По думите му патриотите са питали какво е отношението на Захариева към имотите, тъй като те били собственост на президента Росен Плевнелиев. Искали да научат и за позицията ѝ към това магистратите да се нареждат на тротоара и да протестират с други граждани.

„Г-жа Захариева от дълги години е свързана с Росен Плевнелиев“, обяви Симеонов.

Каракачанов сподели, че разговорът е бил много конструктивен по отношение на необходимите реформи в съдебната система, които трябвало да продължат. Останали са доволни най-вече от намеренията на Захариева да предложи промени в Закона за съдебната власт и другите.

„Доволен съм и от нейното отношение за работата на Министерството на правосъдието за приобщаване на етническите българи и историческите български общности, живеещи в Македония, Сърбия, Украйна и Молдова с една по-динамична, бърза и качествена работа за предоставянето българско гражданство“, посочи Каракачанов.

По думите му той е слушал много министри да дават най-различни уверения преди да бъдат избрани. „Уверенията са като на циганска сватба – преди да те изберат обещаваш и коня, и каруцата“, допълни лидерът на ВМРО.

По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ обяви, че ще подкрепи кандидатурата на Захариева, като до края на деня тя трябва да се срещне и с другите участници в управляващото мнозинство - АБВ и Реформаторския блок. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама