Хиляди пяха с Ал Бано и Ромина Пауър в София

14:03, 17 дек 15 / Култура 25 905 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Хиляди почитатели от всички възрасти изпълниха столичната зала „Арена Армеец“, за да се насладят на най-големите хитове на популярния италианския дует Ал Бано и Ромина Пауър. 

Трийсет и една години след предишното им гостуване в страната – на „Златния Орфей“ през 1984, дуетът, който премина през толкова много житейски драми, отново доказа, че популярността му е напълно заслужена. 

Шоуто започна с кратък сет на оригиналния състав на „Тоника СВ“, който се събра специално по повода и изненада публиката с няколко от най-големите си хитове. Те бяха последвани от кратко изпълнение на забележителния китарист Том Синатра. 

Малко след 20.30 на сцената под ръкоплясканията на публиката излязоха членовете на групата и трите беквокалистки, последвани от Ал Бано, който първо изпълни няколко песни сам. Сред тях беше и хитът на Адриано Челентано „Azzurro”. 

Точно когато публиката започна леко да губи търпение на сцената излезе и Ромина и двамата изпяха „Ci sarà”. Неочаквано, още в началото на концерта те изпълниха и един от най-емблематичните си хитове „Libertà”. За него Ал Бано обясни, че е записан през 1987 за 750-тата годишнина от основаването на Берлин и е бил посветен на „хората, които са лишени от свобода“ в Източен Берлин. 

Към средата на над двучасовото шоу Ромина изпълни няколко собствени песни на английски и покани на сцената единствения си син с Ал Бано – Яри Каризи. С него тя изпълни безсмъртния хит на Боб Дилън „Knockin' On Heaven's Door“, а Ал Бано се присъедини за общо изпълнение на „House Of The Rising Sun” на Animals. 

Концертът продължи със солови изпълнения ту на Ал Бано, ту на Ромина. Той изпълняваше популярни италиански песни, сред които „O Sole Mio“ и “Santa Lucia”, а Ромина – популярни английски и американски песни. Една от приятните изненади беше неочакваната повторна поява на сцената на „Тоника СВ“, които заедно с Ал Бано изпяха „Хора на поробените евреи“ от операта на Джузепе Верди „Набуко“.

Разбира се, най-големите си съвместни хитове Ал Бано и Ромина изпълниха към края на концерта - „Sempre sempre“, „Nostalgia Canaglia“ и „Sharzan“. Публиката също взе участие, след като Ал Бано я увери, че пеенето е чудесна терапия. 

Грандиозният финал на спектакъла беше поставен с „Felicità“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама