Наркопласьор прегази полицай при опит да избяга от проверка

14:17, 17 дек 15 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наркопласьор прегази полицай при опит да избяга от проверка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. На пострадалия служител е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му.

Към 20 ч. във вторник в ЖР "Тракия" полицаи от Пето РУ предприели проверка на паркиран край жилищна кооперация лек автомобил с двама младежи в него. При вида на униформените пътникът изхвърлил навън пакет със съмнително съдържание, а водачът потеглил внезапно, за да избягат.

При маневрата колата минала през крака на единия от полицаите. След предприети светкавични заградителни действия автомобилът бил спрян, а двамата - задържани и отведени в районното управление.

Шофьорът, на 19 г., и връстникът му са известни на органите на реда, установила полицейската справка. Извършена е експертиза на веществото в изхвърления пакет - марихуана с общо тегло 0,540 г.

Случаят е докладван в Районна прокуратура - Пловдив. С полицейска заповед пътникът, изхвърлил дрогата, е задържан за едно денонощие за престъпление по чл. 354 А, ал. 3 от НК.

С постановление на прокуратурата мярката за задържане на шофьора е удължена до 72 часа. Работата по образуваното дознание продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама