Здравко Димитров покани губернатора на Санкт Петербург в Пловдив

14:18, 17 дек 15 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Здравко Димитров покани губернатора на Санкт Петербург - Георги Полтавченко, на официална визита в Града под тепетата. Областният управител на Пловдив разговаря с третия най-влиятелен човек в Русия в резиденция "Смолни", разказаха от Областна администрация - Пловдив.

Димитров, който бе сред делегатите на III Международен конгрес "Санкт Петербург и славянския свят", предложи в следващия форум да бъда включен и раздел "Туризъм", тъй като Пловдив и Санкт Петербург са градове със стара история и изключителни архитектурни и културно-исторически  забележителности.

Припомняме, че по време на визитата си в Санкт Петербург Здравко Димитров се срещна с генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова и със заместник-губернатора на Санкт Петербург Сергей Мовчан.

С Ирина Бокова той обсъдени съвместни мероприятия, касаещи успешното представяне на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 година и възможностите за международен културен трансфер, а на срещата със Сергей Николаевич Мовчан бе взето решение да се възобновят двустранните търговски взаимоотношения между Санкт Петербург и Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама