"Яневагейт" - Сексът и съда: Ако отида при Бойко, няма да си говорим за СРС-та

14:34, 17 дек 15 / Политика 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пореден запис от разговора между бившите съдийки Владимира Янева и Румяна Ченалова изтече в "Биволъ". От него става ясно, че Янева се опасява да отиде да говори с премиера Бойко Борисов, защото срещата може да протече в неточно официален порядък. 

„Опрасканата“ съдийка не искала да се среща с Бойко, защото се страхувала, че ще попадне в ситуация с твърде интимен и деликатен контекст. Янева силно се е притеснявала, че евентуалната провокирана среща и разговор с Премиера всъщност едва ли ще протекат в обичаен служебен и организационен контекст, какъвто подобава да бъдат между хора с голяма реална власт по тема, засягаща важен национален въпрос", пише "Биволъ".

София Topnovini.bg публикува без редакторска намеса разговора от новия запис:

ВЯ: Аз ако съм искала да преспя с Бойко, съм щяла да преспя преди 5 години.

ВЯ: Ся зорлем да го правя пет години по-късно, просто, когато не искам, няма смисъл.

ВЯ: Ся за кво трябва да отида да влизам в някаква ситуация, в която да се чудя ни напред, ни назад, да стане още по-лошо.

ВЯ: Няма смисъл си влизам в такава ситуация.

ВЯ: Ти къв мислиш ще ми бъде разговора с него?

ВЯ: Че ме пита юридически правилно ли съм подписала СРС-та ли?

"

В последния публикуван от Биволъ епизод на #Яневагейт бившата шефка на Софийски градски съд съд споделя пред колежката си Румяна Ченалова и пред неизвестен мъж-юрист, че близкият приятел на Бойко Борисов, който “взел Рубин” я е посъветвал да се обади лично на премиера и да си се срещне с него, защото Бойко си искал..

От изповедта на Владимира Янева става ясно, че Александър Сталийски я посъветвал: “Той си иска да се види с тебе и да си се разбере с тебе, така, че аз не мога да посреднича, съжалявам! Мога след като ти си говорила с него да го ръчкам после и да говоря..”. Тук се намесва Ченалова с въпроса: “Ами ти защо не отидеш и да си говориш с него?” На което Янева отговаря простодушно: “Ами защото не искам.”

Тогава остана открита загадката защо Янева не иска да се срещне лично и да говори по своя проблем с Премиера, а предпочита посредничество на различни лица и евентуално СМС и Viber комуникация? Кое възпира от подобен контакт тогавашната шефка на най-големия съд в България?", пише още "Биволъ".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама