Пълен обрат по дело срещу баща изнасилвал системно дъщеря си в Харманли

15:30, 17 дек 15 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пълен обрат се е получил днес по дело за изнасилване, по което е подсъдим самотен баща на 4 деца, научи Topnovini.bg. Прокуратурата твърди, че Желю Иванов от Харманли, системно е изнасилвал 13-годишната си дъщеря, чието име ще запазим в тайна по морални съображения.

Днес бе първото заседание по делото. Председателят на Окръжен съд Хасково и на състава Миглена Тянкова не допусна репортери в залата и гледа процеса при закрити врата.

Сигналът за изнасилването бе постъпил на тел. 112 от най-големия брат на момичето- жертва на сексуалното посегателство след последното изнасилване. Задържан под стража бе 32-годишният баща Желю Иванов.

Днес бе разпитана пострадалата, която е обяснила, че не е изнасилвана от бащата, а от техен родственик с името Васил. Пред 3-членният състав тя е казала още, че с брат си са взели решение да натопят баща си. Кое и защо е подтикнало към такова поведение, няма информация.

Наказателното дело ще продължи през януари. След днешните обяснения са били назначени психологически експертизи, освен това ще се проверява кой е ходил на свиждания в ареста и затвора на подсъдимия Желю. Освен това ще бъде търсен и въпросният родственик, за който дъщерята е заявила днес, че той я е изнасилвал.

По време на досъдебното производство, при разпит пред съдия жертвата отрекла да е водила полов живот преди посегателството над нея. Желю Иванов до момента не е осъждан и няма криминални прояви.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама