София, Варна, Пловдив и Русе приемат Световното първенство по волейбол през 2018 г.

15:59, 17 дек 15 / Спорт 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
София, Варна, Пловдив и Русе са градовете, които ще приемат срещите от Световното първенство по волейбол през 2018 година, на което България ще бъде домакин заедно с Италия. Това обяви днес, на специална пресконференция в зала „Родина“ на Националния стадион „Васил Левски“, президентът на БФВолейбол инж. Данчо Лазаров, съобщиха от родната федерация.

На срещата с медиите присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

„Усилията ни най-накрая се увенчаха с успех и е факт, че България и Италия заедно са домакини на Световното първенство през 2018 г. Сега пред нас предстои много сериозна работа - да подготвим този шампионат на равнище", заяви Данчо Лазаров.

На 28 декември у нас ще пристигнат представители на италианската федерация по волейбол, с които ще се обсъждат различни въпроси свързани с телевизионните и търговските права, както и други теми касаещи организацията на шампионата. Много е вероятно за първи път регламентът на световното през 2018 да бъде променен и в него да участват не 12, а 24 страни.

„Радвам се като треньор, че ще играем на световно пред родна публика. Това е много рядко. Световното първенство е на по-високо ниво и от Олимпийските игри“, заяви пък селекционерът на българския национален отбор Пламен Константинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама