55 предложения и протест за общинските съветници на Сливен при второто им заседание

16:20, 17 дек 15 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
55 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници, ще бъдат разгледани на редовното заседание на Общински съвет – Сливен.

Сесията на местния парламент е утре, 18 декември, от 9 часа в зала „Май”. Едно от предложенията,  което буди интерес, е за вдигане на данък сгради от 1. 9 на 3. 2 промила върху данъчната оценка и повишаването на данък МПС. Кметът Стефан Радев заяви, че очаква да бъде подкрепен от общинските съветници за предложението. От своя страна социалистите и Гражданско обединение излязоха с декларация срещу драстичното увеличение на данъка и в знак на несъгласие преди началото на заседанието се организира протест пред сградата на Общината.

Председателят на ОбС Сливен Димитър Митев при представянето пред медиите на дневния ред на заседанието обяви, че на никой кмет  не му е приятно да започва мандата си с подобно решение, но при тежкото финансово състояние на Община Сливен, тази мярка е наложителна.

Друго предложение, което буди интерес, е намаляване размера на заплатите на общинските съветници, като в случая те не трябва да са по – високи от 426 лева при максимална заетост в местния парламент.

В петък ще се гласува и увеличаване на помощта от Общинския фонд за ин витро от 2000 на 3000 лева.

Димитър Митев и заместниците му Деян Дечев /БСП/ и Кирчо Димитров /Реформаторски блок/ изложиха и други основни проблеми, които утре съветниците ще решават. Сред тях е и приемането на промяна в бюджета на общината, както и  предложения за продажба на общински терени.

Новото ръководство на Общински съвет - Сливен заяви готовност да работи в интерес на Сливен и на жителите на общината.

От администрацията обявиха, че протоколите от първото заседание на Общинския съвет на 4 декември са поместени на електронната страница http://www.obs.sliven.bg/. Гражданите могат да се информират и за взети вече  решения на новия състав на съвета.

Димитър Митев увери, че прозрачност ще има и на всяко следващо заседание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама